Klinik for Incestterapi

Egne udgivelser


Bogen At bestige bjerge

Institutionen At Bestige Bjerge bygger først og fremmest på den viden, de metoder og erfaringer, som Lone Lyager og Jette Lyager har beskrevet i deres bog At bestige bjerge. Bogen, som udkom i andet, reviderede oplag i 2015, er nærmere beskrevet hos forlaget Klim:

“At bestige bjerge’ handler om den seksuelt misbrugte mand og hans behandlingsforløb.

Mareridt, isolation, seksuel dysfunktion, skam, voldsom vrede, frygt for at være umandig. Og ikke mindst følelsen af ikke at slå til i deres nære relationer. Det er nogle af de typiske følgevirkninger blandt mænd, der har været udsat for seksuelle overgreb.

Men den mandlige kønsrolle gør det svært at se manden som offer. Derfor bliver den misbrugte mand ofte mødt med en manglende opmærksomhed på de konsekvenser, det seksuelle misbrug har for ham i hans voksne liv.

Denne bog beskriver de kønsspecifikke følgevirkninger af seksuelt misbrug, som manden lever med, og hvordan han gennem gruppeterapi med andre misbrugte mænd kan begynde at hele de sår, som barndommens overgreb har efterladt. En proces, der er som at bestige bjerge, som en mand fortæller.

‘At bestige bjerge’ er et resultat af forfatternes terapeutiske arbejde gennem flere år med seksuelt misbrugte mænd. Den fortæller om cases og behandling, metoder og resultater. Bogen er den første herhjemme, der beskæftiger sig med seksuelt misbrugte mænds kønsspecifikke behandlingsbehov.

‘At bestige bjerge’ henvender sig især til terapeuter, psykologer, socialrådgivere og andre fagfolk, som ønsker viden og færdigheder i arbejdet med seksuelt misbrugte mænd. Bogen har også relevans for misbrugte og deres pårørende samt for fagfolk med en generel interesse i gruppeterapeutiske processer.“

Bogen kan bl.a. købes gennem forlaget her.


De skjulte ofre – En håndbog til gruppeorienteret arbejde med pårørende til seksuelt misbrugte

Omdrejningspunktet for håndbogen er at belyse nogle af de problemer som pårørende til seksuelt misbrugte slås med. Herudover formidles, hvordan gruppeorienteret arbejde med disse pårørende giver dem bedre forudsætninger for at håndtere problemerne.

Håndbogen, der er skrevet af Lone Lyager, er primært tiltænkt fagpersoner som arbejder med seksuelt misbrugte. Den kan også med stor fordel læses af seksuelt misbrugte og deres pårørende.

Håndbogen er gratis og kan bestilles gennem Landsforeningen Spor. Der beregnes dog et ekspeditionsgebyr samt porto. Håndbogen kan bestilles her.